Dag 15 - En gråmulen måndag i Moskva

Howdy!
-
Idag var dagen då vi äntligen skulle få de kära biljetterna till Mongoliet. Vi steg upp med tuppen, även idag skulle vi få hjälp av tjejen som jobbar här på hostellet. När vi kom till stationen fick vi reda på att det fanns gott om biljetter, men att de skulle kosta oskäligt mycket - omkring 3500 kronor. Vi har hört om folk som köpt biljetter för 1500 kronor - naturligtvis slog vi därför inte till på andraklassbiljetter till det priset. Istället traskade vi vidare till en annan station och ytterliggare en surkärring. Det hela gjordes inte bättre av att vår ryska hjälpreda lämnat oss för arbete. Den här gången sa datasystemet att det inte fanns några biljetter alls då vi ville åka, så vi begav oss hem till hostellet för att försöka fixa biljetterna via nätet (där en hemsida uppger att andraklassbiljetter finns för 1350 kronor...).
Vi får åtminstone se mängder av tunnelbanestationer, som är väldigt rikt utsmyckade med tanke på att de är just tunnelbanestationer...
-
Hemma igen bad vi en annan tjej att kolla efter biljetter, strax hittade hon biljetter för 2500 svenska kronor - samma datum, andra klass. Det skulle vara mycket spännande att ta en titt på det där datasystemet...
Imorgon bitti tas beslut, får vi inte internetbiljetterna slår vi till på de för 2500 kronor (som ändå är ca 2000 kronor billigare än om vi bokat därhemma).
-
Efter biljettstrulet begav vi oss ner till Röda Torget, som faktiskt var öppet dagen till ära. En mäktigt syn vill jag lova!
En pojk från den lilla byn i väst begrundar den stora staden i öst.
-
S:t Basils Cathedral besöktes, innan vi begav oss till Kristus Frälsarens katedral ytterliggare än gång eftersom våra brittiska vänner inte sett den än. På insidan bestod den av sju mindre kyrkor, som i sig inte var överdrivet imponerande. Utsidan är, som ni ser, en oerhört mäktig syn.
Ashley, Katie, Fabian och nån annan tjomme.
Inte för att det slår Värö kyrka, men vackert är det allt!

Utsikt över det som förmodligen är världens mest kända torg, fotot taget från S:t Basils Katedral.

Var lugna, barnasinnet är kvar hos både mig och Fabian!
-
Efter katedralen åkte vi hem till hostellet igen vid 3-tiden, ganska mätta på vad Moskva har att erbjuda. Storstäder i två veckor blir lite mycket faktiskt - alla ser vi fram emot att sätta oss i en tågkupé och inte göra någonting alls i fem dagar. Kvällen spenderades med matlagning, Dum & Dummare, lite Beavis and Butthead och en massa bloggande. Det känns bra att bryta av allt finkulturellt med sånt man förstår sig på lite bättre.
-
Over and out.
/Sam

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0