Dag 16 - Sista heldagen i Moskva

Godkväll! Bilder kommer kanske imorgon, just nu varken hinner jag eller vill.
-
Ett av resans största bakslag har nyss ägt rum. Egentligen har jag inte lust att skriva ett jota här, på något sätt måste jag ändå få ut det. Sista kvällen i Moskva var det som gällde, jag och Fabian hade under hela Rysslandsvistelsen pratat om att gå på någon slags konsert, som är mycket populärt här. Turligt nog skulle dom ha en galakonsert här med en av de största - Tchaikovsky. En kille på hostellet hjälpte oss att komma rätt, trodde vi - dessvärre visade det sig att han sagt fel station till oss-. När vi väl kom dit, 15-20 minuter innan utsatt tid, visade det sig att vi var på helt fel station. Efter att ha sprungit 100 meter på 9 blankt ett par gånger om kom vi tillslut till rätt station, väl där frågade vi oss fram efter Tchaikovsky-konserthallen. Efter att 2 personer pekat mot vart vi skulle stod vi utanför en teater, varpå vi frågade en tredje person om vi var rätt - "Da, da" blev svaret och vi gick in. Det var en lång kö men en kille långt fram såg att vi hade bråttom och skickade bak två biljetter till oss, varpå vi gav han ungefär 300 svenska kronor var.
-
När vi väl kom in insåg vi att vi fått de bästa biljetterna, varpå jag fällde en kommentar i stil med: "Ja, ibland har man bra tur!". Föreställningen började och ganska snart insåg vi att vi gått på en teater där allt tal var på ryska. Bedrövade och besvikna lämnade vi föreställningen efter en timme. När vi väl kom ut insåg vi att den konserten vi skulle på låg vägg i vägg med vår teater - vi hade missat ingången, trots att vi frågat tre personer rätt utanför den. Den likgiltighet man möts av här är inget vidare, faktiskt.
-
Väl hemma på hostellet kom en av våra rumskamrater in och berättade att hon varit på Tchaikovskykonserten, samt att den varit riktigt, riktigt bra. Jag försökte förklara hur tråkig våran teater var, varpå jag sa något i stil med "I fell asleep like 4 times in a hour". Ganska snabbt inflikade Ashley (som vi nu delar hytt med på tåget) "That's quite below average, though...".
-
Bilder kommer imorgon om det hinns med, vi åker ju faktiskt med tåget till Mongoliet på kvällen! 2400 kronor fick vi ge, lite mer än vi hoppas på men ändå halva priset jämfört med Sverige.
-
Ska försöka ladda upp något innan vi sticker imorgon, annars hörs vi på måndag i nästa vecka när vi kommit till Mongoliet!
-
Over and out!
/Sam

Kommentarer
Postat av: lars

2009-11-11 @ 17:47:38
Postat av: lars

ibland så kommer det bakslag. typ missa tåg, gjorde jag och fabbe bland annat, 30euro för en natt på ett hostel, 150 kr till en taxi som körde 6-700 m. inte hitta hostel och sova ute, även om man har kul åt det, så det kommer du ha åt detta om några månader.

2009-11-11 @ 17:49:57
Postat av: Martin

Verkar som om det var en kanonshow ni såg, starkt att stanna en timma på den :)

2009-11-13 @ 09:53:31
Postat av: Martin

Hehe låter som en riktigt bra show, starkt att ni stannade en hel timme :)

2009-11-13 @ 09:55:01
Postat av: Samuel

Lars: Ja, bakslag kommer det ju då och då. Scammingen i Peking är väl värst hittills!



Martin: Ja, en god tupplur fick man sig allt!

2009-12-17 @ 13:16:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0