Dag 71 - Yangshou, Silver Cave

Morsning!

-

Gick upp riktigt tidigt i hopp om att få se en vacker soluppgång från en bergstopp med utblick över staden. Dessvärre gick det inte att komma upp på berget, senare fick jag reda på att det sig att det handlade om en del klättring, men för en säl som mig så var den bara att glömma. Vad beträffar soluppgången var den som vanligt dold i dis.

Istället blev det en trevlig promenad längs Li-floden i gryningen, där jag strosade runt och kollade på kineser som gjorde sin morgongympa.

Efter detta begav jag mig för att käka frukost i staden, och lyckades faktiskt få tag på kall, god mjölk!

-

Fortfarande själaglad efter mitt nyfunna frukosthak begav jag mig strax efter åtta ut på en cykeltur på landsbygden. Målet för dagen var Silver Cave, en grotta full av stalagmiter och stalagtiter. Själv hade jag räknat med en fridfull cykeltur som skulle ta mig trekvart i gott tempo - dessvärre visade det sig handla om en tvåtimmars cykeltur i konstant uppförsbacke. Turligt nog bjöd färden på vackra vyer, och målet i sig var helt klart värd ansträngningen!

-

Efter att med mycket möda och stort besvär tagit mig fram till målet, parkerade jag min cykel och följde den stora vägen och skyltarna upp mot grottorna. Vid foten av berget väntade alldeles för många trappsteg, som jag ganska utmattad släpade mig uppför. Väl där lyckades vakten med lite engelska och mycket kroppsspråk förklara att biljettköpet fanns uppe vid parkeringen.

-

Mycket riktigt, efter att ha traskat hela vägen tillbaka hittade jag ett litet biljettbås, gömt bakom ett träd och en skåpbil.

Med ännu tyngre steg och suckar som torde hörts ganska lång väg masade jag mig uppför trapporna till samme vakt igen, den här gången stolt flaxandes med en biljett i handen. Naturligtvis visade det sig att ingången låg längre ner, trots att jag följt skyltarna mot Silver Cave.

Efter att ha masat mig ner igen fick jag återigen stopp, den här gången för att jag var tvungen att invänta mer personer för fylla platserna i gruppen. Under tiden väntade jag med guiderna, som tycktes vara ganska... nyfikna. Återigen blev det såklart en liten fotosession!

-

Vad beträffar grottorna så var de riktigt imponerande. Jag har besökt Drakgrottorna på Mallorca, men de här grottorna var mer dramatiska och så var det ett parhundra mer turister i grottorna på Mallis. I dessa grottorna fick man även ta kort, vilket jag såklart utnyttjade. Eftersom guidningen var på kinesiska strosade jag runt helt själv, utan att se någon annan själ, och fotade i någon timme eller två. Riktigt trevligt!

-

På kvällen lyckades jag förövrigt med en riktig bedrift. Efter att ha misslyckats med lite bollkonster skulle jag bara ta ut min frustration lite lätt, dessvärre satt inte min sko fast så hårt. Via lite flipperspel på ett tak på andra våningen bestämde sig min högerkänga för att ta ett dopp i kanalen, sisådär 3-4 oåtkomliga meter ner.

Turligt nog fanns en vänlig skåning på plats, som efter diverse apkonster på en steglös stege lyckades hämta upp min sko. Ganska otippat att en skåning skulle bli ens räddning, såhär i en liten håla i Kinas inland.

Over and out.

/Sam


Kommentarer
Postat av: Martin

Något överlastad bil :)

2010-01-14 @ 23:26:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0