Dag 179 - Museum and The Blue Man Group

Morsning!
-
Drog ner till Millennium Park, ett väldigt påkostat parkområde med diverse skulpturer och konstverk. Kändast är bönan, vars namn ni kanske förstår på bilderna härnere.
Strosade runt ett ganska bra tag bland skyskraporna i Chicagos Financial District. Riktigt trevlig stad måste jag säga!
-
Det stora målet för dagen var Chicagos Museum och Science and Industry, ett oerhört välfylld och intressant museum. Kom dessvärre dit strax efter 2, och de stängde redan vid fyra. Fick däremot ett tips på lite hödjpunkter av receptionisten, som jag prioriterade. På utställning fanns den u-båt jänkarna kapade av tyskarna under andra världskriget. Ett ganska bra jobb, eftersom den kapades i trakterna av Kap Verde, för att sedan bogseras över Atlanten till New York. Oerhört viktigt för jänkarna, som därmed kommer över kopiösa mängder topphemliga grejer, som kodböcker och två Enigma-maskiner. Man kunde även ta nytta av massa tekniska finesser u-båten hade, och senare förbättra de amerikanska. I övrigt påminde många av grejerna av mina gymnasiestudier, kan nämnas att många av fysikexperimenten som fanns på display påminde mig om mördande fredagslabbar i fysiksalen...
-
Väl på hostellet igen försökte jag övertala Henke att följa med på en Blue Man Group-show, men han var tvungen att pyssla med skoluppgifter. Istället fick jag med mig en ypperligt trevlig columbian, Santigo. Vi bestämde oss i sista stund och hade lite otur med lokaltrafiken, så vi blev en kvart sena. Turligt nog var showen också en kvart sen, och vi fick biljetterna lite billigare.
Och showen då? Bland det absolut bästa jag sett. Helt magiskt! Musik, stunt, spex, en explosion av färger, stor portion humor, publiken fick vara delaktig - ja, helt enkelt ett mästerverk! Jag växlade mellan att gapskratta och sitta med halvöppen mun. Får ni chansen, så se dom!

Tulips, Chicago

Millennium Park, Chicago

The Bean, Millennium Park, Chicago

Ehm... The Bean, Millennium Park, Chicago

The Bean, Millennium Park, Chicago

The Bean, Millennium Park, Chicago

The Bean, Millennium Park, Chicago

Springtime, Chicago

The Metropolitan Duck, Chicago

Chicago

Chicago

Museum of Industry and Science, Chicago

Old German submarine, Museum of Industry and Science, Chicago

Apollo 8 command module, Museum of Industry and Science, Chicago

Museum of Industry and Science, Chicago

Tornado? Museum of Industry and Science, Chicago
Fun experiment to prove that the world is spinning - the big steel ball is pending vertically, while the ground is spinning. So every now and then the ball will hit down a spike, because the world is rotating - capice?
Museum of Industry and Science, Chicago

Museum of Industry and Science, Chicago

Museum of Industry and Science, Chicago

Millennium Park, Chicago

Chicago

Blue man group, Chicago

Nice South American guy, Santiago!
-
Over and out.
/Sam

Kommentarer
Postat av: Anonym

chicago är grymt :) men va fan man ser inga bilder? måste se bilder därifrån! jag har med tänkt ta tåget från LA till Chicago nästa vår btw!

2010-05-09 @ 21:17:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0