Dag 143 - Napier!

Morsning! (Don't miss Day 142!)
-
Idag gick bussen upp till Napier, som ligger på Nordöns östkust. Staden raserades mer eller mindre helt och hållet i en jordbävning på 1930-talet, och när den sedan byggdes upp igen gjordes det i Art Deco-stil. Staden var allt lite småtjusig! På vägen åkte vi förbi ett litet fågelreservat där man fick titta på alla utrotningshotade fågelarter. Riktigt häftigt att äntligen få se en Kiwi-fågel! Då de är nattaktiva var montern helt mörklagd, så några bra foton var det inte tal om. Vi stannade även till på ett litet ölmuseum hos Tui, ett utav Nya Zeelands största ölmärken.
-
Förövrigt fick jag stryk av en britt i biljard igen. De måste ha det på skolschemat eller något. Inte nog med att det var en britt som piskade mig, det var ett fruntimmer. Får väl skylla på att hon var snygg kanske.
-
Måste ge lite cred till busschaufförerna som alltid gör resorna lite roligare. Idag körde vi ifrån en kille, som vi sedan fick vända tillbaka och hämta. När killen kliver på bussen utbryter han panikslaget och med sin görcharmiga, tyska brytning: "I thought you were gonna leave me!".
"No, no. We were just making a road check on the bus. Making sure it was going forward."
svarade chaffisen lugnt.
Eller som häromdagen, när vi äntligen kom iväg efter ett drygt stopp: "Okay, we're off. Just like a herd of turtles running through a pool of peanut butter!"



Tui's "Yeah right"-commercials.

Tui's "Yeah right"-commercials.


My hostel, Napier, New Zealand.

Napier, New Zealand.

Napier, New Zealand.

My hostel to the right. Napier, New Zealand.

Napier, New Zealand.
-
Over and out.
/Sam

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0