Dag 127 - Fifth day in Queenstown...

Morsning!

-

Hade på morgonen tänkt att drilla ett par öringar. Det blev varken morgon eller öring!

Drog till ett Internetcafé innan fisketuren och snackade lite med bror Daniel, eftersom jag var tvungen att beställa lite mer grejer till kameran.

Liftade mig tryggt och säkert bort till fiskeplatsen, första bilen som jag visade tummen stannade. Killen förklarade att han också rest runt världen och liftat lite varstans, och nu betalade han bara tillbaka.

-

Fisket gick ganska dåligt, och när jag väl vände bort från vattnet såg jag en bil stå parkerad i närheten. I den satt en medelålders herre som ropade lite halvhögt, och när jag bad honom att upprepa pratade han bara ännu lägre. Jag var således tvungen att gå fram till honom i bilen, där (o)lustigheter tycktes pågå. Mannen tycktes frysa om händerna, för han var tvungen att värma händerna innanför byxorna. Bredvid honom låg en konstig tidning med killar som glömt ta på sig kläderna. Vilken lustigkurre!

-

Ett matchreferat från en multikulturell fotbollsmatch

Efter fisket blev det en rejäl, multikulturell fotbollsmatch. På den ena sidan mönstrades ett lag från Syd- och Centralamerika - Brasilien, Argentina, Chile, Columbia och Mexiko fanns alla representerade. Ett gäng Saudiaraber dök även upp, och fick lira med alla wannabe-Maradonas.

På den andra sidan mönstrades ett europeiskt lag, där undertecknad tog rollen som playmaker. I laget hade vi även lyckats få med en görbra kille från Uruguay, två stenhårda tyskar, en finska, fransmannen som ville vara kamerunean och hans arrogante landsman. Vi hade även en baskier som stred som om det gällde självständighet - ett Sydeuropeiskt svar på Nils, en stridsvagn som plöjde allt i sin väg. Alltid kul att ha en sån kille när man möter ett gäng Maradonas!

-

Trots tekniskt underläge lyckades vi, med en stark nordeuropeisk organisation, stå upp bra mot conquistadorernas ättlingar. Den ene benhårde tysken, som dessutom spelade barfotafotboll med skor, rensade undan både boll och ben därbak. Dennes landsman var en lika benhård dam, som hade ungefär dubbelt så grov benstomme som sydamerikanerna. Hon, tillsammans med den helgalne baskiern, härjade runt på mitten med motlägg och kapningar värdiga ett illisinnat derby i Hallands lägre reservlagsserier.

Framåt visade svensken en form som lovade gott inför sommarens drabbningar på Norvalla IP. Tillsammans med den vindsnabbe kameruneanen bildade denne ett målfarligt anfallspar - tror nog bestämt att de fyra första målen hade svensk-kameruneansk målskytt och assist... (Återigen - jag har nog aldrig lattjat med någon som är bättre än kameruneanen. Inte så konstigt kanske, senare under veckan berättade han att spelade i den tredje högsta ligan i Frankrike och tjänade 1600 euro i månaden på fotbollen...)

-

Vad slutställningen blev vet jag inte, men det var en oerhört jämn drabbning. Vi skänkte bort en blonderad saudier i 100-kilosklassen, vilket skulle visa sig vara ett taktiskt misstag. Han rörde sig som längst en meter från straffpunkten, men han höll undan alla som kom nära honom och hade dessutom ett dussin brassar och argentinare som sköt bollar i bröstet på honom. Han höll undan ett par killar, dämpade bollen med fläsket och sköt in både boll och målis i mål.



-

Over and out.

/Sam


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0