Dag 8 - Sista dagen i Petersburg

Godkväll!
-
Blogginläggen har blivit allt längre för varje inlägg men jag ska nu försöka begränsa mig lite. Det är otroligt svårt att göra när man har så mycket att berätta om, alla intryck måste ta vägen någonstans och då är skönt att skriva av sig här om kvällarna.. Ni får helt enkelt säga till om jag skriver för mycket eller går in på ämnen som är ointressanta, i så fall ska jag korta ner det och skriva lite ytligare.
-
Imorgon beger vi oss ganska tidigt till en stad vid namn Veliky Novgorod. Känns faktiskt ganska bra att lämna S:t Petersburg, vi har faktiskt fått sett de viktigaste sevärdheterna och kännar oss nu ganska nöjda. Novgorod är en i sammanhanget ganska liten stad med sina dryga 200 000 invånare. Staden har en ganska stark koppling till våra svenska förfäder men jag återkommer till staden när vi besökt den.
-
Den sista dagen har vi spenderat i förorterna med två palats, först ut var Katarinapalatset i förorten Pushkin. Det gavs till Katarina i gåva från Peter den Store, men skall tydligen först ha varit ägt av nån rik svensk knös. Lyckligtvis träffade vi på en tysk utbytesstudent och hans flickvän. Killen snackade flytande engelska och ryska, vilket visade sig vara ovärderligt. Han fixade in oss för de priser ryssarna får betala, vilket är hälften av vad turister får ge.
Efter slottet i Pushkin begav vi oss till slottet i Pavlosk med en skraltig lokalbuss.
Katarinas lilla sommarpalats...

Ett av rummen inuti Katarinas sommarpalats. Här fanns även ett rum där väggarna var klädda med bärnsten och guld. Det vi såg är dock en replika - originalväggen monterades ner av Nazisterna och är spårlöst försvunnen...
-
Även Pavlosk var mäktigt, den här gången var det Katarinas son som hade fått ett palats i present. Vi gick dock inte in i byggnaderna utan strosade runt i de omgivande parkerna i solnedgången. En riktigt vacker dag med trevligt sällskap (inte att förväxlas med trevlig dag och vackert sällskap).
Ännu ett litet sommarpalats - den här gången i Pavlovsk....
Vi njöt lite av det fantastiska vintervädret i parken. Runt 0-gradigt och klar himmel alla dagar - fantastiskt!
-
Vi hängde med tyskarna hela eftermiddagen faktiskt, innan vi skiljdes åt  - de för att se på bio och vi för att gå till en Kazinskykatedralen i närheten som vi hade kvar. Den var inte lika turistanpassad som de andra, utan användes ganska flitigt. Passande nog kom vi i tid till kvällens gudstjänst; Det var oerhört mysigt att sitta stilla, känna lukten av prästens rökelse och lyssna på den otroligt duktiga kören. Ganska skönt att bara sitta ner för en stund och ta in alla intryck efter den vecka som gått. Kyrkan i sig är även den fantastiskt vacker, en av de populäraste sevärdheterna, belägen mitt på den livliga huvudgatan.
Den sista katedralbilden från S:t Petersburg. Underbar stad!

Som sagt, nu rör vi oss vidare mot Veliky Novgorod för att sedan ta oss till Moskva. Vi ska bo i en privatägd lägenhet, så det är nog tveksamt om jag har tillgång till Internet. Vi hörs när vi hörs helt enkelt!
-
Förövrigt så har jag gått igenom och svarat på era kommentarer i kommentarsfältet.
-
Over and out.
/Comrade Sam

Kommentarer
Postat av: lars winnerbäck

fan vad fabian ser ut som en tös på bilden, förstår att han inte är mannen i denna resa :P

2009-11-03 @ 03:14:23
Postat av: Sara

Hej Samuel! Riktigt härligt att se att resan blev av och att den fick den här digniteten, imponerande! Jag försöker coacha din mamma om hur bra det är att du är ute och reser, hon tar det rätt bra så var stolt över henne. Det blir garanterat lärorikt och jag kan lova att det blir svårt att återgå till livet i Väröbacka. Det finns ju så himla mycket äventyr där ute i världen... Ha' kul och ta hand om dig.



Bästa hälsningar

Sara Ågärd

2009-11-03 @ 08:58:54
Postat av: Lisa

Hey guys!

Superkul att läsa om er och titta på alla underbara kort! Wow, Samuel! Grymt!

Ha det fortsatt bra ich fortsätt uppdatera!

Kram

2009-11-03 @ 22:10:08
Postat av: Samuel

Lars: Du är helt rätt ute!



Sara: Hej där! Ja, känns otroligt bra. Nu är ju den "tuffa" delen gjord - den svåraste, minst turistiga. Har redan med mig erfarenheter för livet, saker man inte ser på typiska resmål. Härligt att höra att hon tar det bra! Tror hon också inser att det kan vara bra för mig att komma hemifrån lite...

Ja, de kommer bli en stor omställning att komma hem till pojkrummet i Väröbacka! Går mest och tänker på vad som kommer härnäst hela dagarna...

Ha det jättebra!



Lisa: Härligt att du tittar in här! Hoppas du hänger med fortfarande :) Sköt om dig därhemma, tack för senast btw! Kram!

2009-12-17 @ 13:02:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0